… pentru care sa mergi la biserica in Romania.

1. Pentru ca exista fara dubii sansa sa te apropii foarte mult de Dumnezeu si mai ales de Sfantul Petru. La cata imbulzeaza se creeaza pe la sarbatori poti gasi pe jos pe sub picioarele altora un bilet dus catre rai, daca ma intelegi. Toata lumea se calca in picioare din diferite motive sau de cele mai multe ori fara motiv. Cert e ca trebuie sa imparti pumni si coate in stanga si in dreapta pentru ca asa e obiceiul la noi. Credinta e mai presus de tot, mai presus de maniere, de educatie, de ordine si de umanitate. Hai cu Doamne ajuta!

2. Pentru ca poti sa mai afli ultima barfa din parohie. Radio strana s-a inventat inca de mult inaintea Can-Can-ului si fara dubii sursele sunt mult mai de incredere. Afli literalmente si toaca’n cer si pe langa asta toata lumea vorbeste cu frica lui Dumnezeu ca deh, sunt sub acoperamantul lui. Nu e bine sa minti la biserica ca se supara Doamne-Doamne si pe deasupra tot ce se spune la biserica trebuie crezut fara semne de intrebare. Descartes nu are loc printre strane asa ca „dubito ergo cugito” nu e un slogan prea bun pentru tine.

3. Pentru ca ajuta la conditia fizica si face piciorul frumos. Statul in picioare combinat cu mataniile si cu perioada lungi de stat in genunchi ajuta articulatiile si circulatia de la extremitati. Nu trebuie sa te vaieti si sa te plangi pentru ca iar e rau ca te aude Cel de Sus si n-ai vrea sa te pui rau. In plus, nu e asa de rau, pacat ca nu prea te poti concentra la slujba si la pilde datorita repetatelor miscari insa e bine pentru o duminica dimineata, mai ales pentru cei care au petrecut cu o seara inainte la club.


Foto de la Romania Libera

Astea sunt primele trei motive la care m-am gandit eu. Tu de ce crezi ca e bine sa mergi la biserica in Romania? Poti sa raspunzi in sectiunea de comentarii de mai jos sau pe Facebook sau Twitter.


  1. aia de la punctul doi îmi aduce aminte de bancul cu Băsescu, care întreabă un cetățean de pe stradă, cum naibii știu românii mai multe lucruri decât SRI-ul. Răspunsul: păi, duminica dimineață merg la biserică și se salută: „ce mai e nou”?
    Îi urmează Băse exemplul, se duce într-o duminică la o bisericuță de cartier, îmbrăcat în haine ponosite și cu un acoperământ pe cap și îl întreabă pe primul om de la intrare „ce mai e nou?”. La care acesta răspunde în șoaptă: „umblă Băsescu prin zonă”. 😉

  2. imiplacesamaexprim

    ..pentru ca poti sa faci ce „pacate” vrei toata saptamana- daca mergi la slujba de duminica si te spovedesti, Sf Petru te iarta si lunea viitoare poti s-o iei de la capat 😀
Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: